window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-86662956-1');
Renewable Energy Specialists

Πως συνδυάζεται η ανακύκλωση βιομάζας και η βιώσιμη ανάπτυξη;

 

RENOVOIL, η Βιομάζα Αιγαίου και η ΕΣΤΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί έχοντας ως στόχο την προώθηση «πράσινων τεχνολογιών» και εκμετάλλευση της ξυλώδους βιομάζας προς παραγωγή ενέργειας παρουσιάζει το μοναδικό παγκοσμίως, φορητό, απλό στη χρήση, αεριοποιητή RWBG® (Reuse Wood Biomass Gasifier).

 

Κάθε χρόνο στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες τόνων κλαδεμάτων από τον αγροτικό τομέα είτε από τα καλλωπιστικά δέντρα στους δήμους είτε οδηγούνται στους κατά τόπους ΧΥΤΑ με δυσβάστακτο κόστος, είτε καίγονται στα χωράφια με κίνδυνο πυρκαγιών και σπατάλη πόρων και χρόνου. Από την άλλη η γνώση και η εμπειρία από μονάδες εκμετάλλευσης των κλαδεμάτων προς παραγωγή ενέργειας είναι εξαιρετικά περιορισμένη και απαιτεί εξειδίκευση και μεγάλες επενδύσεις.

Εμείς σαν RENOVOIL, Βιομάζα Αιγαίου και ΕΣΤΙΑ Σύμβουλοι Μηχανικοί  πιστεύουμε, ότι αυτά τα πράσινα κλαδιά, είναι “ενεργειακός χρυσός” και για να το αποδείξουμε έχουμε αναπτύξει, και σας παρουσιάζουμε τον RWBG®. Τον μοναδικό παγκοσμίως φορητό, απλό στη χρήση και πλήρως αυτόνομο σύστημα παραγωγής ενέργειας με τη χρήση ξυλώδους βιομάζας με τη τεχνολογία της αεριοποίησης. Η ομάδα μας έχει την εμπειρία συλλογής/διαχείρισης ξυλώδους βιομάζας και επιπρόσθετα σχεδιασμού/λειτουργίας μονάδων αεριοποίησης για παραγωγή ενέργειας και μπορεί να προτείνει και να υποστηρίξει δράσεις για την χρήση των κλαδεμάτων από μια μικρή αγροτική καλλιέργεια ή από τα κλαδέματα ενός δήμου μέχρι κάθετες μονάδες συνδεδεμένες με το δίκτυο για πώληση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σας περιμένουμε, να ακούσουμε και να συζητήσουμε λύσεις για τη διαχείριση και εκμετάλλευση της δικής σας διαθέσιμης βιομάζας και παράλληλα να σας δείξουμε τον RWBG® και την απλή και θαυματουργική για το περιβάλλον και τη τσέπη μας λειτουργεία του.

Κόντρα στην αδράνεια και στις «βολικές συνήθειες»  με γνώση και εμπειρία μπορούμε να κάνουμε το κόσμο μας καλύτερο και για μας αλλά και για τις γενιές που μας ακολουθούν.

Επειδή τον πλανήτη δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας!

Για περισσότερες πληροφορίες

         

     Ιωάννου Σόλωνας                           Αθανάσιος Τσαμαλδούπης

            RENOVOIL                                                                    Βιομάζα Αιγαίου