Αποκλειστικός αντιπρόσωπος ALFA WOOD

Renewable EnergyΗ Βιομάζα Αιγαίου είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ALFA WOOD στη Λέσβο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πέλλετ στην Ελλάδα.

Read More...

Συσκευές Λεβητοστασίου Καύσης Pellet

Είναι οι λέβητες καύσεως pellet και οι καυστήρες pellet.

Οι λέβητες καύσης Pellet είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο pellet είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή και οδηγείται στο θάλαμο καύσης αυτόματα με τη βοήθεια ενός κοχλία που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η καύση του γίνεται με τη βοήθεια ενός σύγχρονου καυστήρα και ζεσταίνει το νερό του λέβητα που αργότερα μέσω δικτύου σωληνώσεων θα κυκλοφορήσει στα σώματα.

Οι καυστήρες Pellet μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα και να τον μετατρέψουν από λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου σε λέβητα pellet. Ο καυστήρας pellet αποτελείται από ένα σωλήνα (που εισάγει το pellet) και από το σύστημα καύσης. Ο καυστήρας είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για την ασφάλεια της καύσης. Η διαδικασία έναρξης είναι εντελώς αυτόματη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γρήγορο και αποδοτικό ξεκίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα pellet το κόστος είναι μικρό, το οικονομικό όφελος λόγω της χαμηλής τιμής του pellet είναι μεγάλο και η απόσβεση του συστήματος άμεση.

Πλεονεκτήματα
1) Απόλυτη συμβατότητα με λέβητες πετρελαίου. Κάθε καυστήρας έχει δική του φλάντζα προσαρμογής,
μπορεί να αντικαταστήσει οποιονδήποτε καυστήρα πετρελαίου και συνεργάζεται με το υπάρχον δίκτυο εντολών
2) Εύκολη τοποθέτηση σε λέβητες ξύλου
3) Τροφοδοσία με εσωτερικό κοχλία για να μην υπάρχουν προβλήματα στην καύση και στη συσσώρευση ξένων υλών στην σχάρα καύσης
4) Επιλογή επιπέδου καύσης ή και αυτόματη επιλογή καύσης
5) Σύστημα διάγνωσης βλαβών
6) Εύκολη εγκατάσταση και πρόσβαση για επιπλέον ρυθμίσεις στο control
7) Ρυθμιστής καπναεριων για να μην υπάρχουν επιστροφές καπνού στην δεξαμενή
8) Σύστημα μπλοκαρίσματος λειτουργίας εάν ο λέβητας δεν είναι καθαρός

Η εταιρεία μας διαθέτει Οικιακούς αλλα και Επαγγελματικούς καυστήρες Πέλλετ.