Αποκλειστικός αντιπρόσωπος ALFA WOOD

Renewable EnergyΗ Βιομάζα Αιγαίου είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ALFA WOOD στη Λέσβο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πέλλετ στην Ελλάδα.

Read More...

 • Ευχαριστούμε όλους εσάς
  Ευχαριστούμε όλους εσάς

  για την συμμετοχή σας στην #Agrotica2018 και την υποστήριξη σας στα προϊόντα μας τους Κλαδοτεμαχιστές/ Θρυμματιστές πρασίνου Bugnot. 

 • Θρυμματιστές κλαδιών

  Η εταιρεία μας  παρέχει μηχανήματα θρυμματιστών για τον τεμαχισμό  πράσινων  απόβλητων όπως  φύλλων, χόρτων, κλαδιών και κορμών δέντρων της εταιρείας BUGNOT, από τις κορυφαίες  εταιρείες της κατηγορίας και για τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε πελάτη μας.

  READ MORE
 •                             Σπαστήρες πέτρας

  από την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο των γεωργικών θραυστήρων πέτρας BUGNOT

  Απόδοση, Αντοχή, Ποιότητα. 

   

  READ MORE
 • Σόμπες πέλλετ υψηλής ποιότητας

  Η Aegean-Biomass συνεργάζεται με την Ελληνική εταιρεία Mytherm και την Ισπανική εταιρεία Lasian και σας προμηθεύει με Σόμπες πέλλετ υψηλής ποιότητας και σύγχρονης τεχνολογίας.

  READ MORE
 • Λέβητες καύσεως pellet και καυστήρες pellet

  H  εταιρεία μας αναλαμβάνει την εγκατάσταση καυστήρων στερεών βιοκαυσίμων πελλετ (pellets) για οικιακή αλλά και για βιομηχανική χρήση.

  Επίσης την μετατροπή των παλαιών καυστήρων πετρελαίου και ξύλου σε νέας τεχνολογίας καυστήρες πέλλετ.

  READ MORE
 • Aποκλειστικός αντιπρόσωπος ALFA WOOD

  Η Βιομάζα Αιγαίου είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ALFA WOOD στη Λέσβο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πέλλετ στην Ελλάδα.

  Πέλλετ  Κορυφαίας ποιότητας με πιστοποίηση EN PLUS. 

  READ MORE

 Καλώς ήρθατε στον ιστότοπο της Βιομάζα Αιγαίου - Aegean Biomass.

Η  εταιρεία μας, αναπτύσσει τις εμπορικές και  παραγωγικές δραστηριότητες της στους παρακάτω τομείς:

 1. Εμπορία στερεών καυσίμων όπως πέλλετ, κουκούτσι ελιάς κτλ.

 2. Εμπορία καυστήρων – λεβήτων – σομπών πέλλετ αλλά και πολυκαυσίμων.

 3. Εμπορία θρυμματιστών κλαδιών της εταιρείας  BUGNOT

 4. Εμπορία Σπαστήρων πέτρας της εταιρείας BUGNOT

 5. Εμπορία μεταχειρισμένων μηχανημάτων όπως θρυμματιστών – κομποστοποίησης – συλλογής κλαδιών κτλ.

 6. Συμβουλευτική εταιρειών σε θέματα ενέργειας – διαχείρισης βιομάζας – παραγωγής στερεών καυσίμων.

         Οι δραστηριότητες σε πρώτη φάση αφορούν το εμπόριο πέλλετ και των παραγώγων του από εταιρείες με υψηλές προδιαγραφές για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των συσκευών μας στην καύση του πέλλετ. Επίσης η εταιρεία μας επεκτείνει τις δραστηριότητες τις  και προσφέρει συσκευές πέλλετ υψηλής ποιότητας και σύγχρονης τεχνολογίας όπως Σόμπες πέλλετ αέρα και νερού αλλά και Καυστήρες πέλλετ για οικιακό και επαγγελματικό περιβάλλον  όπως αρτοποιεία και κολυμβητήρια σε συνεργασία με τις καλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες του χώρου.

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας για αναβάθμιση του κλάδου η εταιρεία μας διαθέτει Θρυμματιστές  προς πώληση αλλά και ενοικίαση, καινούργιων ή και μεταχειρισμένων για τον τεμαχισμό  πράσινων  απόβλητων όπως  φύλλων, χόρτων, κλαδιών και κορμών δέντρων από τις κορυφαίες  εταιρείες της κατηγορίας και για τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε πελάτη μας. Για το λόγο αυτό και αναλάβαμε την αποκλειστική αντιπροσώπευση των Γαλλικών Θρυμματιστών  BUGNOT  σε Ελλάδα και Κύπρο  και των Γερμανικών JBM αφού συνάδει  με τα υψηλά κριτήρια  μας ως προς την ποιότητα και την τεχνολογία των προϊόντων μας.

Στον ιστότοπο μας μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για όλα μας τα προϊόντα και βεβαίως μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε περεταίρω πληροφορία και διευκρίνιση χρειάζεστε σε σχέση με την διαδικασία παραγωγής πέλλετ άλλα και τα προϊόντα της εταιρείας μας.

 

Η  εταιρεία μας, εφαρμόζοντας σύγχρονες πρακτικές αποκεντρωμένης ανάπτυξης αναπτύσσει τις εμπορικές και  παραγωγικές δραστηριότητες της, στο Πλωμάρι της Λέσβου.

 • Συμβουλευτική εταιρειών σε θέματα ενέργειας – διαχείρισης βιομάζας – παραγωγής στερεών καυσίμων.

   

 • Η Βιομάζα Αιγαίου είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της ALFA WOOD στη Λέσβο της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πέλλετ στην Ελλάδα.

   

 • Αποκλειστική διάθεση από την εταιρεία μας Θρυμματιστών BUGNOT, μηχανήματα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας.

   

 • Μετατρέπουμε τους παλαίους καυστήρες πετρελαίου και ξύλου σε νέας τεχνολογίας καυστήρες πέλλετ για μεγαλύτερη οικονομία και φιλικότερους προς το περιβάλλον.

   

Προϊόντα Πέλλετ

Renewable EnergyΗ Βιομάζα Αιγαίου είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στη Λέσβο  της ALFA PELLET της μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πέλλετ στην Ελλάδα.

Πέλλετ  Κορυφαίας ποιότητας με πιστοποίηση EN PLUS.

Read More...

 

 

Σόμπες Πέλλετ

Renewable EnergyΗ Aegean-Biomass συνεργάζεται με την Ελληνική εταιρεία Mytherm και την Ισπανική εταιρεία Lasian και σας προμηθεύει με Σόμπες πέλλετ υψηλής ποιότητας και σύγχρονης τεχνολογίας.

 Read More...

Καυστήρες Πέλλετ

Renewable EnergyH  εταιρεία μας αναλαμβάνει την εγκατάσταση καυστήρων στερεών βιοκαυσίμων πελλετ (pellets) για οικιακή αλλά και για βιομηχανική χρήση.

Επίσης την μετατροπή των παλαιών καυστήρων πετρελαίου και ξύλου σε νέας τεχνολογίας καυστήρες πέλλετ.

Read More...


Για την χώρα μας μπορεί να είναι κάτι καινούργιο, όμως η χρήση τους ξεκινάει απο τον Καναδά και την Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του '80 και εξαπλώθηκε μέχρι το 2000 στην Σκανδιναβία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία και όχι μόνο.

Πρόκειται για μια μορφή βιοκαυσίμων με ευρεία διαδεδομένη χρήση και πολλές εφαρμογές,

 

που αποτελούνται από συσσωματώματα βιομάζας ξυλώδους μορφής. Για την παραγωγή της πρώτης ύλης χρησιμοποιούνται υπολείμματα επεξεργασίας ξύλου, δασικά υπολείμματα αλλά και γεωργικά υπολείμματα τα οποία αποξυλώνονται. Τα συσσωματώματα είναι τυποποιημένο κυλινδρικό βιολογικό καύσιμο με προδιαγραφές ποιότητας, για την παρασκευή του οποίου δεν χρησιμοποιούνται κόλλες ή χημικά πρόσθετα - μόνο υψηλή πίεση και ατμός, γεγονός που τα καθιστά απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον.

Το σχηματιζόμενο προϊόν χαρακτηρίζεται από υψηλή συνοχή, χαμηλό ποσοστό υγρασίας (λιγότερο από 10%) γεγονός που επιτρέπει την καύση του και την υψηλή θερμαντική του απόδοση. Επιπλέον οι μικρές του διαστάσεις και η γεωμετρικότητα του σχήματός του, επιτρέπουν την εύκολη αποθήκευση και χειρισμό του. Σε αυτό συμβάλλει και η δυνατότητα συσκευασίας των wood pellets σε σάκους των 15, 20 και 50 κιλών.

Ξεχάστε τις εποχές χρήσης πετρελαίου ή καυσόξυλων και τις χαμηλές θερμαντικές αποδόσεις και το μαύρο καπνό. Οι σύγχρονη τεχνολογία αξιοποίησης της βιομάζας έχουν εξελιχθεί τόσο, που πλέον αποτελούν μια αξιόπιστη και ανταγωνιστική επιλογή, όχι μόνο σε επίπεδο κατοικίας, αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Έχουν μεγάλη θερμική απόδοση 82- 87% και μικρή κατανάλωση καυσίμου. Η αυτονομία καύσης ξεκινά από τις 32 ώρες και μπορεί να φθάσει εώς τις 100 ώρες (εξαρτάται από το μοντέλο).

Οι σόμπες ξύλου pellet είναι απόλυτα τηλεχειριζόμενες και μπορούν να προγραμματιστούν σε ημερήσια ή εβδομαδιαία βάση, ενώ σε ορισμένα μοντέλα δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης και προγραμματισμού μέσω internet!

Επιπλέον οι σόμπες καύσης pellet δεν απαιτούν την τοποθέτηση καμινάδας. Για το λόγο αυτό αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης σε διαμερίσματα πολυκατοικιών ή σε χώρους στους οποίους η τοποθέτηση καμινάδας είναι αδύνατη.

Τα pellets είναι άκρος ανταγωνιστικά έναντι του πετρελαίου, του φυσικού αέριου και του ηλεκτρισμού όχι μόνο ως προς το κόστος αλλά και σε σχέση με την ευκολία χρήσης και την αξιοπιστία της τεχνολογίας.

Τα πλεονεκτήματα είναι

· Πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το πετρέλαιο και το ρεύμα της ΔΕΗ.

· Η σταθερή πυκνότητα, η χαμηλής υγρασία, το χαμηλό κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης το καθιστούν πιο αποδοτικό απο κάθε άλλη μορφή θερμαντικής ενέργειας.

· Πανεύκολο στην χρήση του αφού μεταφέρεται συσκευασμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόματο δοσομετρητή για τροφοδοσία της φωτιάς.

· Δεν εκλύονται επικίνδυνα αέρια κατά την καύση λόγω απουσίας χημικών κατά τη διαδικασία παραγωγής του.

· Είναι το πιο οικολογικό γιατί για τη δημιουργία των pellets δεν απαιτείται να κοπούν δέντρα γιατί παράγεται από απορριφθείσα ή ανακυκλώσιμη ξυλεία και η τέλεια καύση του εκμηδενίζει την ποσότητα της τέφρας. Επόμενο είναι πως η καύση των pellets βοηθά ουσιαστικά στη μείωση των δασικών υπολειμμάτων από την παραγωγή ξυλείας και από τη βιομηχανία επίπλων.


Βάση ερευνών που έχουν γίνει παγκοσμίως, 2 κιλά pellets ισοδυναμούν περίπου με 1 λίτρο πετρελαίου. Είναι ξεκάθαρο ότι ο καταναλωτής που θα επιλέξει τη θέρμανση με pellets, θα έχει κόστος θέρμανσης περί τα 0,4 ευρώ (40 λεπτά) ανά λίτρο ισοδύναμου πετρελαίου. Η θέρμανση, λοιπόν με στερεό καύσιμο παρέχει μείωση του κόστους θέρμανσης περίπου κατά 40 - 50% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Πολύ βασικό και ενδιαφέρον είναι πως καμία αύξηση δεν αναμένεται στην τιμή των καυσίμων αυτών, δεδομένου ότι ο εσωτερικός ανεφοδιασμός και οι δυνατότητες για εισαγωγές βιολογικών καυσίμων είναι μεγάλη, σε αντίθεση με την αξία του πετρελαίου και της ηλεκτρικής ενέργειας η οποία έχει αυξηθεί σημαντικά.


Εδώ πρέπει να πούμε πως χωρίζονται σε δυο κατηγορίες:


· Συσκευές Εσωτερικού Χώρου Καύσης Pellet


Είναι οι σόμπες pellet αέρα και οι σόμπες pellet νερού.


Η σόμπα Pellet αέρα βασίζεται στην καύση pellet που γίνεται με αυτόματο τρόπο. Ο ζεστός αέρας που παράγεται από την καύση του pellet διοχετεύεται στο χώρο από τις περσίδες που έχει η σόμπα. Η θέρμανση που έχουμε στο χώρο είναι άμεση. Οι σόμπες pellet αέρα διαθέτουν αυτόματο χρονοθερμοστάτη για προγραμματισμό λειτουργίας.


Η σόμπας pellet νερού είναι παρόμοια με αυτή του λέβητα αφού η σόμπα μας συνδέεται στο δίκτυο θέρμανσης και λειτουργεί σαν λέβητας. Πιο αναλυτικά η καύση pellet γίνεται αυτόματα και κατά τη διάρκεια της ζεσταίνει το νερό που στη συνέχεια με τη βοήθεια του κυκλοφορητή θα διοχετευτεί στο δίκτυο της θέρμανσης (θερμαντικά σώματα). Οι σόμπες Pellet νερού διαθέτουν αυτοματισμούς για ευκολία και προγραμματισμό στη χρήση.


· Συσκευές Λεβητοστασίου Καύσης Pellet

Είναι οι λέβητες καύσεως pellet και οι καυστήρες pellet.


Οι λέβητες καύσης Pellet είναι πολύ οικονομικοί στη χρήση και εύκολοι στην εγκατάσταση. Το καύσιμο pellet είναι αποθηκευμένο σε μια δεξαμενή και οδηγείται στο θάλαμο καύσης αυτόματα με τη βοήθεια ενός κοχλία που προωθεί την ποσότητα που χρειάζεται για να αποδόσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Η καύση του γίνεται με τη βοήθεια ενός σύγχρονου καυστήρα και ζεσταίνει το νερό του λέβητα που αργότερα μέσω δικτύου σωληνώσεων θα κυκλοφορήσει στα σώματα.

Οι καυστήρες Pellet μπορούν να προσαρμοστούν σχεδόν σε οποιοδήποτε λέβητα και να τον μετατρέψουν από λέβητα πετρελαίου-αερίου-ξύλου σε λέβητα pellet. Ο καυστήρας pellet αποτελείται από ένα σωλήνα (που εισάγει το pellet) και από το σύστημα καύσης. Ο καυστήρας είναι εφοδιασμένος με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου για την ασφάλεια της καύσης. Η διαδικασία έναρξης είναι εντελώς αυτόματη με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα γρήγορο και αποδοτικό ξεκίνημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση αντικατάστασης του καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα pellet το κόστος είναι μικρό, το οικονομικό όφελος λόγω της χαμηλής τιμής του pellet είναι μεγάλο και η απόσβεση του συστήματος άμεση.

ALFA WOOD Pellet

Η Βιομάζα Αιγαίου είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος στη Λέσβο  της ALFA WOOD  της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής πέλλετ στην Ελλάδα.

 

Πέλλετ  Κορυφαίας ποιότητας με πιστοποίηση EN PLUS.

More...

ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΙ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ

Πωλούνται μεταχειρισμένα  μηχανήματα θρυμματιστών για τον τεμαχισμό  πράσινων  απόβλητων όπως  φύλλων, χόρτων, κλαδιών και κορμών δέντρων από τις κορυφαίες  εταιρείες της κατηγορίας BUGNOT   και   JBM.

More...

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΗ

Η ενοικίαση γίνετε σε πολύ προσιτές τιμές με αποτέλεσμα να είναι μία πολύ συμφέρουσα επιλογή για τυχόν ανάγκες που θα σας προκύψουν και θα χρειάζεστε ένα μηχάνημα για λίγες μέρες ή ακόμα μερικές εβδομάδες χωρίς να μπείτε στην διαδικασία αγοράς ενός μηχανήματος.

More...